Background Image

Bron van Wel-Zijn - Essaouira, Marokko

Bron van Wel-Zijn

Do 15/08/2019 - Wo 21/08/2019 (7 dagen)

Programma

Herbronnen in schoonheid, zuiverheid en koestering

In deze retreat staan zachtheid en puurheid centraal. We onthechten van onze dagelijkse drukte en leggen onze beschermlagen af, om zo dichter bij onze ware kern te komen. We creëren een ruimte waarin we onze oude huid mogen afpellen. Het is een letterlijk vervellen, zuiveren, detoxen. We nodigen onze diepe kracht en creativiteit uit om aan de oppervlakte te komen. Je keert lichter terug, met meer bewegingsvrijheid en helderheid, glanzend in jouw hernieuwde vel.

Herkenbaar?

 • Voel je behoefte om de lasten op je schouders eens even bij de deur te zetten?
 • Heb jij een verlangen om diep weg te zakken in 'niet moeten'?
 • Wens jij gedragen te worden in een bedding van schoonheid en in een collectief 'mogen zijn'?
 • Ben jij vaak degene die anderen ondersteunt en verzorgt, en ben je toe aan zelfzorg?
 • Is koestering voor jou een vaag begrip?
 • Ben jij nieuwsgierig naar een vrije beweging, los van stress?

Dan is deze retreat voor jou!

We verblijven 6 nachten in een prachtige traditionele riad, gelegen tussen het mooie strand en de gezellige medina van Essaouira. We worden culinair verwend door een Marokkaanse kokkin, die enkel gebruik maakt van verse, lokale seizoensproducten. Er wordt een royaal ontbijt en uitgebreid diner geserveerd. Naast de gezellige salons, het dakterras, en de patio's, is er ook een wellnessruimte met mogelijkheid tot hamam en heerlijke massages.

Wat mag je verwachten?

Alles is die week afgestemd op ontspanning en herbronning. We kijken in alle rust naar hetgeen zich aandient in het moment. Dat kan onder de vorm van dagelijkse cirkels en/of individuele gesprekken met één van onze twee liefdevolle coaches zijn. We voorzien een aantal activiteiten die jouw welzijn uitnodigen: een dagelijks streepje yoga, twee wandel-dagtochten, een traditioneel hammambezoek, een Marokkaanse kookworkshop, en een traditionele avond met Gnaoua muziek. Ook een massage met bio-arganolie en essentiële oliën is eveneens inbegrepen.

We voorzien voldoende vrije tijd en ruimte waarbinnen je kan lezen, schrijven, het strand bezoeken, het stadje ontdekken, nieuwe vriendschappen sluiten en chillen. De heerlijke omgeving en het mooie huis zijn een continue uitnodiging tot een dieper landen in jezelf. Linde en Betty zijn elk moment beschikbaar voor een gesprek en ondersteuning."

Breng een vriend, vriendin of partner mee en krijg beiden 50 euro korting

De retreat wordt gefaciliteerd door Betty Jeuris & Linde Vloeberghs


image

Facilitator: Betty Jeuris

Ervaringscoach & yoga/mindfulness teacher

Ik ben vooral bezig met "BEWEGING", in de breedste zin van het woord. Mijn specialisatie zit in zowel "mobiliseren" (van yoga tot vrije expressie) als "stilvallen" (relaxatie en ademhalingstechnieken). Met andere woorden; losmaken wat te vast zit, verstevigen wat te los zit, letterlijk en figuurlijk.

Ik hou ervan om dingen vanuit een andere hoek te bekijken, te peuteren in strakke overtuigingen, een uitdaging te bieden en aan te gaan. Eigenlijk gaat het om het 'letterlijk' meer ruimte te geven/nemen en ons meer bewust worden van onze keuzemogelijkheden, talenten en kracht!

Ik heb een diep vertrouwen in de intelligentie van het lichaam en hou van de mirakels die gebeuren wanneer we vanuit een fysieke ervaring een mentaal proces in gang zetten...en er weer oneindig veel mogelijk blijkt!

Lees alles

Ik geef yogalessen en begeleid ervaringsgerichte workshops, aangevuld met opstellingswerk en de fysieke vertaling van mentaal processen. Mijn liefde voor coaching in groep is ontstaan uit mijn eigen ervaring van gedragenheid en heling binnen dat veld. Ik ben dan ook getraind in het werken met groepen in cirkelvormige opstelling (the amplified field), waarin alle dynamieken uitvergroot, versterkt en dus beter zichtbaar worden. Verder ben ik ook mateloos geboeid door de polariteit en beweging binnen intieme relaties.

Ik sta ook in voor de Belgische organisatie en facilitatie van "Be The Change"-workshops, ontworpen door de Amerikaanse stichters van Challenge Day (bekend van “Over de streep” op TV).
Betty gaf 7 jaar les in het secundair onderwijs, had diverse management functies in het bedrijfsleven en is sinds 15 jaar zelfstandig ondernemer.

www.bettyjeuris.be

image

Facilitator: Linde Vloeberghs

De brug naar nieuw bewustzijn

Als digitale transformatie consultant ben ik vaak de brug tussen de digitale wereld en het menselijke aspect. In deze projecten stel ik rollen en processen in vraag, en hou ik ervan om een pad vrij te hakken in de organisatorische jungle. In deze veranderingsprocessen sta ik voor het belang van soepel en toekomst-proof te zijn, niet enkel in business maar ook op persoonlijk vlak. De brug is voor mij niet enkel een woord of een rol, maar eerder een roeping, waarbij ik twee werelden verbind: datgene dat zichtbaar is, en het onzichtbare. Met één been op de oever van het aardse bekende, het andere been op de oever van het nieuwe bewustzijn. Ik voel me vaak een Merlijn, een visionair die ziet wat mogelijk is, een bewaker en bewandelaar van een zuiver pad. Een pad van waarheid, alsof ik het me her-inner. Vanuit die evenwichtsoefening ben ik aangetrokken om het onbekende te verkennen, verwonderd, nieuwsgierig en strijdlustig. 

Lees alles

Het is vanuit die vertrouwdheid om twee werelden te verbinden, dat ik gefascineerd ben door het leven en de dood. Dat mijn verlangen ontstaat om sterven uit de taboesfeer halen, zodat doodgaan eindelijk beschouwd wordt als een ware dimensie van het leven en de diepere magie ervan beleefd wordt. Ik hou van de echtheid die tevoorschijn komt als mensen voor de poort van de dood staan. De echtheid van weinig woorden, zuiverheid gespeend van franje en wereldse illusie. 

Mijn verbondenheid met Barefoot Track ontspringt in de woestijn, als deelnemer van de Sahara Sisterhood reis. Daar voelde ik de call om hardop mee te puzzelen aan de visie en de reizen, en het is vanuit dit samen-werken dat ik kan op een dieper niveau evenwicht vinden in mezelf en met meer helderheid tevoorschijn komen, en zo de organisatie ondersteun.

Waar in de wereld?

Essaouira is een kuststad in het westen van Marokko aan de Atlantische Oceaan, gelegen ten zuidwesten van Safi en Casablanca en net ten noorden van Agadir. De naam Essaouira, een verkleinwoord, betekent muurtje of ommuring. Essaouira is de hoofdplaats van de gelijknamige provincie in de regio Marrakech-Tensift-Al Haouz. De Medina van Essaouira is UNESCO Werelderfgoed. Jaarlijks vindt er in juni een Gnawa- en wereldmuziek-festival plaats. Er is een kleine vissershaven. In de stad werden opnames gemaakt voor de serie Game of Thrones, waarin de stad Astapor moest voorstellen.

Waar logeren we?

Er zijn 2 single kamers, 2 tweepersoonskamers (bed van 1m80), 1 tweepersoonskamer voor een koppel of duo dat samen inschrijft (bed van 1m60). Elke kamer heeft een eigen badkamer. In totaal kunnen er dus 8 personen met ons mee op deze heerlijke retreat.

Foto's in volledig venster bekijken.

Praktische info

 • Praktische tips

  • Reisdocumeten: Europeanen kunnen reizen met een geldig internationaal paspoort welk nog 6 maand geldig is na vertrek uit Marokko
  • Tijdsverschil: 1 uur vroeger
  • Elektriciteit: 220V, Europese aansluiting
  • Munteenheid: Dirham (MAD) 1 Euro is gelijk aan 10,5 MAD
  • We gaan er vanuit dat steeds een tent of kamer wordt gedeeld. Op verzoek kan middels meerkost hiervan afgeweken worden
  • U hoeft geen Dirham mee te nemen. In Marakech kan er geld afgehaald worden voor persoonlijke aankopen.
  • Het concept van Inner Track houdt in dat er gedisconnecteerd wordt met het thuisfront. Er zullen dan ook bij aanvang van de tocht afspraken gemaakt worden omtrent het gebruik van mobiele toestellen
  • Controleer vooraf bij jouw bank of je met je bankkaart geld kan afhalen in Marokko

Periodes en prijzen

Voor zes nachten. Inclusief het volledige groepsprogramma, maaltijden, koffie en thee.

LET OP! Het aantal inschrijvingen is beperkt. We nemen maximum 8 mensen mee.

Periodes

 • Do 15/08/2019 - Wo 21/08/2019

Prijs (exclusief vlucht)

 • single kamer (2 kamers): 1525 Euro (p/p incl.  BTW)

 • tweepersoonskamer (3 kamers): 1405 Euro (p/p incl. BTW)

50 Euro bring-a-friend korting

Inbegrepen in de prijs

 • Alle overnachtingen
 • Gezonde maaltijden
  • Brunch
  • Diner
  • Water, koffie en thee
 • Het volledige groepsprogramma
 • Logistieke ondersteuning tijdens de reis
 • Ondersteuning van coach vanaf de start tot de terugkomst (Nederlands)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vlucht
 • Andere dranken dan water, koffie of thee
 • Persoonlijke uitgaven (souveniers etc ...)
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Tips (25 a 30 Euro)
 • Transport van luchthaven naar retreat center

Boekingsinfo

Heb je interesse in één van deze bijzondere retreats maar heb je nog een aantal vragen? Bezorg ons dan je vraag of opmerking via het invulformulier en druk op de knop "Mijn vraag versturen" of neem even telefonisch contact met ons op. Alvast hartelijk dank.

Of

Wil je graag deelnemen aan deze bijzondere retreat met Betty & Linde en wil je onmiddellijk jouw plekje reserveren? Vul dan je gegevens in en klik op de knop "Reserveer mijn plek".


Inner Track
Mechelsesteenweg 121 4
2018 Antwerpen (België)
BTW: BE 0871.690.894 (Zwenk CV)

  Els Vrints  +32 (0)474 95 13 55
  Betty Jeuris  +32 (0)477 03 10 35
  Roel Delbon  +32 (0)475 38 63 97
  Linde Vloeberghs  +32 (0)494 48 71 98

  info@innertrack.be

Of