My TIME is NOW - Vallée des Aït BougmezVanaf Zo 30/06/2019 Tot Zo 07/07/2019

Coaching programma

Durven, ontkoppelen, … vrijheid!

Ben je steeds gericht op anderen, op je werk, je bedrijf, je gezin, de wereld, kortom het leven buiten jezelf? Voel jij je vaak belast, veel bevraagd en overgenomen door je buitenwereld? Kan je de snelheid van het dagdagelijkse leven maar net bijhouden, en snak je innerlijk naar een time-out?

Herkenbaar?

 • Zoek je naar adem, naar loskomen, overschouwen en reflecteren.
 • Verlang je naar (be)leven, in plaats van overleven, naar bewust-zijn voorbij de automatische piloot?
 • Ben je hongerig naar nieuwe impulsen en inspiratie, voorbij de dagdagelijkse verwachtingen?
 • Kijk je uit om nieuwe perspectieven in je dagdagelijkse leven brengen?
 • Wil je (opnieuw) contact maken met je pure passie, je innerlijke vuur en gedrevenheid, mét oog voor je bredere omgeving?
 • Heb je nood aan een vernieuwd contact met jezelf, met de ander, met de wilde natuur/omgeving/gebergte?
 • Verlang je naar authentieke feedback, in een prachtige maar ruwe omgeving, en een no nonsense approach?

Wat mag je verwachten van deze staptocht samen met gelijkgestemden?

 • Inzicht in de algemene wetmatigheden die zich afspelen binnen het speelveld van elke connectie, met de groep, maar ook die met onszelf!
  De dynamiek wordt duidelijker zichtbaar door het wegvallen van de vertrouwde dagdagelijkse context te midden van deze authentieke ruwe natuurpracht.
 • Los komen van rollen, patronen en eigen begrenzingen, eigen definitie. Wie ben je echt? welk deel in jou wil er ruimte krijgen.
  Al deze aspecten worden uitvergroot door letterlijk de hoogte in te gaan, de bergen in, over toppen en dalen, in een niet-vertrouwde omgeving, gespeend van franje en afleiding afstand te nemen, en deze afstand te gebruiken om te kijken naar het eigen zelf, voorbij de kadans van het leven.
 • Bewustwording van je eigen beweging, waarheid en tijd, in balans en interactie met anderen met de staptocht als uitdaging.
  De hoogtes en dieptes van het Atlas gebergte bezorgen je letterlijk een nieuw perspectief. Je wordt uitgenodigd tot een proces, omdat door de fysiek uitdaging en de puurheid van de omgeving alles dichter op de huid komt.
 • Het bouwen van een stevig fundament in jezelf door persoonlijke inzichten en groeiende zelfliefde. Zo ontketen jij je vrije zelf.
  Het stappen op zich werpt je terug op jezelf. Je wordt getest op wilskracht, moed en doorzettingsvermogen. Je tast je grenzen af. Waarbij een steen, een tak, een boom, een berg een reflectie is van je binnenwereld.
 • Het activeren van het potentieel tot heling dat aanwezig is in elk contact… Wat als “de ander” nu eens je perfecte medicijn blijkt te zijn/hebben voor jou?
  De natuur werkt hier als spiegel, grillig, prachtig en onvoorspelbaar, én helend! Pure ruwe schoonheid waarin je de magie en de symboliek van je eigen perspectief op jezelf en de ander kan zien.
 • Spelen met nieuwe vormen van communicatie, verantwoordelijkheid nemen van je eigen aandeel, jezelf en je omgeving te leren scannen en te delen met een ander, exploreren van grenzen, verwijten uitbannen en zoveel meer!
  Niet enkel de natuur, maar ook de coaches nodigen je uit om dieper te gaan, écht te kijken. Elkaar als leerveld zien, als feedback, als bevestiging, als studiemateriaal. Deze staptocht is een ‘real life laboratorium’.
 • Elkaar uitnodigen tot ongefilterde expressie in het samen zijn, meer vreugde vinden in alles wat zich aandient, elkaar blijven uitnodigen in echtheid.
  Een "samen zijn" ontdaan van poespas, in de eenvoud van de natuur, die werkt als katalysator, versterker, filter. Het wegvallen van patronen, dagdagelijkse bezigheden, maakt dat je op een andere manier op jezelf en de ander aangewezen bent. Er is tijd, zonder afleidingen.

TWIJFELS?

Heb je twijfels of dit wel iets voor jou is, of heb je vragen? Contacteer ons en we zoeken samen uit wat er nodig is om je tot helderheid te doen komen. Alle antwoorden zitten immers al in jou ;-)

image image

De trekking wordt gefaciliteerd door Els Vrints & Roel Delbon

De trektocht

Bij deze unieke trekking zullen we een enorme diversiteit aan landschappen ontdekken in het fantastische land Marokko. We gaan de meest indrukwekkende vallei van Marokko doorkruisen, Ait Bougmez. Voor dat we de berg M'Goun (4067m) de tweede top van Marokko beklimmen, zullen we 3 dagen door het dal lopen tussen de dorpen, tuinen en boomgaarden. Je zal er lokale mensen ontmoeten en kennismaken met hun gewoonten.

De trektocht zelf bestaat uit 4 werkelijke trekkingsdagen, terwijl er twee dagen worden voorzien voor transport van en naar Marrakech. Uiteraard zijn dit geen verloren dagen, er kan genoten worden van de sterk veranderende prachtige natuur. De 4 dagtochten bestaan ongeveer gemiddeld uit zes uren stappen. Drie uren in de voormiddag en drie uren in de namiddag. 's Middags wordt er geluncht.

De tochten zullen begeleid worden door een heel team, bestaande uit twee gidsen, helpers, kok, hulpkok etc. Uiteraard zijn er ook paarden en ezels die zorgen voor het transport van de bagage, het eten en het kampeermateriaal. De grootte van de groep gaat van 8 tot 12 medereizigers.

Voor wie?

We richten ons tot minstens 5 deelnemers, van elke aard en geaardheid. Mannen en vrouwen die durven uit hun dagdagelijkse leven te stappen. Die willen ontdekken wat zelfsturing écht is, en waar ze zichzelf in de weg staan. Zij die op zoek zijn naar richting en afgrenzing, en het bevrijden van zichzelf. Noteer daarbij dat de tenten per 2 worden benut.

Ben je klaar voor de ontmoeting met Jezelf?

Dagprogramma

Dag 1: Aankomst in Marrakech en inchecken in Riad.

Volgens de aankomsttijd van uw vlucht, zult u de tijd om de straten van de medina van Marrakech, de rode stad wandelen te nemen.

Dag 2: Marrakech – Vallée des Aït Bougmez – Bergerie d’Arous - 5u rijden / 2u lopen

Een minibus komt ons halen in onze Riad en voert ons in richting Azilal en de vallei van Ait Bougmez.

Aangekomen in in het dorp Tamzrite Do Agouti, worden we welkom geheten door de het locale team van drijvers  met hun muilezels. Nadat we ons hebben geïnstalleerd, zullen we de gelegenheid krijgen om een eerste kennismakingswandeling te maken. 

Dag 3: Bergeries d’Arous – Vallée de Tarkerti - 5u stappen / +950m / -450m

Op deze dag, zullen we 2 passen klimmen, Oumskiiq (2900m) en vervolgens Agouwri (3200m). We steken de hoogvlakte over waarop de semi-nomadische Berbers de komende zomer hun kuddes laten grazen. 

We overnachten in de Tarkerti-vallei.

Dag 4: Vallée Tarkerti - Beklimming van M'Goun - Valley Oulilimt - 5u stappen / + 1100m / -1500m

We vertrekken vroeg in de ochtend om Jbel M'Goun aan te vallen. We doorkruisen prachtige landschappen en boven op de top hebben we een prachtig zicht op de Vallée Tarkerti die we achter ons hebben gelaten. We dalen verder af richting L'assif Oulilimt, waar we onze tenten opslaan voor de nacht.

Degenen die niet willen of kunnen klimmen, kunnen op de rug van de muilezels mee. 

Dag 5: Vallée d’Oulilimt – Aïn Aflalfa – 5u stappen / +100m / -200m

Vandaag stappen we in Westelijke richting. Het landschap verandert in sprookjesachtige taferelen langs de rivier Oulilimt. We lopen op de berghelling door de jeneverbessen. In de namiddag komen we bij de magische bron van Ain Aflalfa (2300m), waar we de nacht door brengen.

Dag 6: Aïn Aflalfa – Vallée des Aït Bougmez – 5u stappen / +500m / -1000m

Deze laatste trekkingsdag beginnen we aan de klim van col d'Aït Imi van waarop we een mooi zicht hebben op la Vallée des Aït Bougmez. Tijdens de afdaling door de groene vallei van Aït Bougmez bewandelen we een zeer indrukwekkend pad.

We kamperen in de vallei.

Dag 7: Vallée des Aït Bougmez – Marrakech – 5u rijden

Na een ontbijt in open lucht zullen we terug vertrekken naar Marrakech.

De weg door de Hoge Atlas is magnifiek.

In de loop van de namiddag komen we aan in Marrakech. Hier nemen we onze intrek in een prachtige Riad, een oase van rust te midden van de bruisende en immer levendige Medina.

Dag 8: Medina van Marrakech - terugvlucht

Deze dag pakken we in en nemen de vlucht naar huis, met een gesterkt lichaam en een frisse geest vol nieuwe ideeën en inzichten.

Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht kunnen we de gelegenheid hebben om de Medina te ontdekken.  In de historische kern van Marrakech (de Medina) heerst een bruisende en exotische sfeer. Het centrale plein van de stad, Djemaa El Fna, is erg levendig en populair. Overdag zijn er op het plein waar vroeger executies plaatsvonden (vandaar de naam, die betekent "Plein des Doods") veel straatartiesten, waaronder ook slangenbezweerders. Ook de Soek (Bazar) met zijn pittoreske steegjes en kraampjes met allerlei handelswaren is een geweldige ervaring. Marrakech, heeft meer dan alle andere Marokkaanse steden haar Berberse identiteit weten te behouden.

Waar logeren we?

We logeren de eerste nacht in een prachtige, authentiek Riad in Marakech.  Tijdens de trekking overnachten we met het ganse team deels in tenten en deels bij de Berbers. Alle materiaal is voorzien.  Onze equipe van koks, muilezeldrijvers en gids leggen ons in de watten.  Ze stellen het kamp op en breken het af, de bagage wordt vervoerd met de ezels, de kok zorgt voor heerlijke maaltijden. We sluiten op een gepaste wijze onze trip af in een fantastische Riad in Marrakech. Er is geen groter contrast denkbaar dan tussen deze oase van luxe en rust en de drukte van de steegjes of van het Jemaa el Fna-plein.

Enkele sfeerbeelden

Praktische info

Persoonlijke benodigdheden

 • - Neem niet te veel mee ;-)
 • - Bagage:
  • - Een stevige, soepele reistas (te verkiezen boven een rugzak, geen harde valiezen) die kan gedragen worden door de muilezels. Max 15 kg!
  • - Overtrek (bijvoorbeeld grote vuilniszak) om je reistas in te stopen of mee te omwikkelen tijdens het vervoer op de dierenruggen
  • - Een kleine rugzak voor tijdens de dag.
  • - Zak of tas om de spullen in te stoppen die niet meegaan op de trekking en die achterblijven in de riad.
 • - Schoeisel & kousen:
  • - Stevige enkelomsluitende en waterdichte stapschoenen
  • - Wandelsokken
  • - Licht schoeisel voor 's avonds
  • - Sandelen om door het water te lopen of oude sportschoenen die nat mogen worden.
 • - Kampeeruitrusting:
  • - Slaapzak (slaapmatje niet nodig)
  • - Kussensloop
  • - Eventueel lakenzak
  • - Zaklamp en batterijen
  • - Drankfles (min. één liter)
  • - Zakmesje (niet in de handbagage stoppen)
  • - Aansteker
  • - Wasknijpers
 • - Kledij:
  • - Een pet of een hoofdoek ter bescherming tegen de zon
  • - Eén of twee soepele wandelbroeken
  • - Wind- en waterdicht vestje
  • - T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen; geen topjes te dragen in dorpen en steden)
  • - Short/bermuda (geen shorts te dragen in dorpen en steden)
  • - Badpak/zwembroek
  • - Ondergoed
  • - Warme kleren, want de avonden in de bergen kunnen koud zijn
  • - Sjaaltje om de hals tegen de zon te beschermen.
 • - Verzorging:
  • - Eén of twee sneldrogende handdoek(en)
  • - Toiletgerief (hygiënische handzeep, liefst biologisch afbreekbaar)
  • - Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
  • - Bescher­mende lippenstift
  • - After sun
  • - Desinfecterende handgel
 • - Diversen:
  • - Zonnebril
  • - Oordopjes
  • - Zakje of tasje met toiletpapier, lucifers of aansteker, vochtige doekjes en papieren zakjes.
  • - Evt. verrekijker
  • - Reispas + kopie
  • - Evt. wandelstokken
 • - EHBO:
  • - Middel tegen reisziekte
  • - Ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
  • - Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
  • - Pijnstillend en koortswerend middel
  • - Darmflora-herstellend middel
  • - Middel tegen diarree
  • - Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
  • - Warme zalf bij spierpijnen
  • - Plijsters en verbanden
  • - Kleefband

Praktische tips

 • - Reisdocumeten: Europeanen kunnen reizen met een geldig internationaal paspoort welk nog 6 maand geldig is na vertrek uit Marokko
 • - Tijdsverschil: 1 uur vroeger
 • - Elektriciteit: 220V, Europese aansluiting
 • - Munteenheid: Dirham (MAD) 1 Euro is gelijk aan 10,5 MAD
 • - We gaan er vanuit dat steeds een tent of kamer wordt gedeeld. Op verzoek kan middels meerkost hiervan afgeweken worden
 • - U hoeft geen Dirham mee te nemen. In Marakech kan er geld afgehaald worden voor persoonlijke aankopen.
 • - Het concept van Barefoot Track houdt in dat er gedisconnecteerd wordt met het thuisfront. Er zullen dan ook bij aanvang van de tocht afspraken gemaakt worden omtrent het gebruik van mobiele toestellen
 • - Tijdens de trekking is er geen elektriciteit, zodat elektronische toestellen niet opgeladen kunnen worden.
 • - Controleer vooraf bij jouw bank of je met je bankkaart geld kan afhalen in Marokko

Periodes en prijzen

Periodes

 • Zo 30/06/2019 - Zo 07/07/2019

Prijs (exclusief vlucht)

 • 1650 Euro

  Ontvang 100 Euro vroegboekkorting wanneer je inschrijft vóór 01/04/2019

  Samenstelling van de prijs:

  Prijs trektocht overnachtingen en maaltijden: 700 Euro p/p
  Prijs coaching (verplicht):
  • 950 Euro p/p  (inclusief BTW en kan op factuur).
  • Korting wanneer je een vriend/vriendin/partner meebrengt: 50 Euro p/p.

  Algemene voorwaarden

Inbegrepen in de prijs

 • - Transport:
  • - Transport van luchthaven van Marrakech naar de Riad in het middeleeuws centrum en terug (indien je meereist met de groep).
  • - Transport naar begin van de trekking + terugkomst van de Trekking naar Marrakech
 • - Alle overnachtingen:
  • - Overnachtingen in een bijzondere Riad, inclusies ontbijt, en avondmaal
  • - Overnachtingen in gites tijdens de trekking
  • - Overnachtingen in tenten tijdens de trekking
 • - Logistieke ondersteuning tijdens de trekking:
  • - Tenten, matrassen en ander camping materiaal nodig voor de trip (uitgezonderd slaapzak, kopkussen).
  • - Gidsen, helpers, koks + lastdieren (dragen de bagage en het logistiek materiaal)
 • - Maaltijden en dranken:
  • - Eten is inbegrepen (ontbijt, lunch diner) tijdens de hele reis
  • - Drank is inbegrepen tijdens de trekking, (exclusief in de hotels en eventueel restaurants)
 • - Ondersteuning van coach vanaf de start tot de terugkomst (Nederlands)

Niet inbegrepen in de prijs

 • - Vliegtuigticket
 • - Drank in de hotels en restaurants
 • - Kosten voor visa (85 Euro) en reispas
 • - Tips (25 a 30 Euro)
 • - Persoonlijke uitgaven (souveniers etc…)
 • - Eventuele reisverzekeringen